Inscrieri

Inscrieri se pot face la adresa de e-mail ecologizaregalati2009@gmail.com sau folosind formularele publicate in presa locala.

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Va multumim!

Desi ieri nu mai credea aproape nimeni in EcoGalati 2009, 17 octombrie a fost o zi minunata. Ploaia s-a oprit in cursul noptii asa ca actiunea de ecologizare s-a putut desfasura in mod normal. Comunicarea intre echipe si organizatori a avut sincope, din pacate, ceea ce a facut ca unii voluntari sa ramana acasa. Peste o mie de galateni au renuntat la confortul de acasa pentru a curata orasul de gunoaiele aruncate de oameni mai putin civilizati pe strazi si trotuare, in gradini sau parcuri. Rezultatele sunt spectaculoase: 7 camioane Ecosal si doua remorci de tractor de la Consiliul Judetului Galati pline cu saci cu deseuri. Dupa o estimare a lucratorilor de salubrizare, in doar cateva ore s-au strans peste 1000 de saci cu aproximativ 20-30 de tone de gunoi.

Desigur, orasul nu este acum foarte curat. Este insa un pic mai curat decat era ieri, chiar daca la scurt timp dupa actiune alti galateni au aruncat ambalaje si peturi pe strazi (cum s-a intamplat, de exemplu, in zona Liceului Auto). In plus, peste o mie de oameni au vazut ca si in zonele care par curate se pot strange saci de gunoaie.

Cu siguranta participantii la EcoGalati nu isi vor bate joc de oras in viitor. Cei mai multi dintre ei nu au facut-o nici pana acum. Dupa experienta de astazi, bunul lor simt se va transforma dintr-o caracteristica pasiva intr-una activa. Ii vor critica pe cei care vor arunca gunoaie la voia intamplarii, pentru ca stiu cat de greu este sa aduni toate aceste deseuri. Vor cere autoritatilor mai multe cosuri stradale de gunoi si eficienta mai mare in activitatile de curatenie a orasului.

Manusa a fost aruncata. O mie de oameni au demonstrat astazi ca nu toti galatenii sunt necivilizati. Institutiile care trebuie sa ne apere dreptul de a trai intr-un oras curat au datoria sa ia lucrurile in serios si sa ii sanctioneze drastic pe cei care isi bat joc de noi. Vrem ca toti cei care sunt prinsi aruncand gunoaie pe strazi sa fie amendati conform legii. Daca nu exista legi dure, cerem Consiliului Local sa le faca. Cei care nu sunt alaturi de noi in lupta impotriva nesimtitilor pot fi considerati complicii acestora.

IMPORTANT: EcoGalati nu se opreste aici. Dimpotriva, EcoGalati incepe aici. In scurt timp vom realiza un site prin care vom prezenta povestea din spatele proiectului, precum si povestile minunate din 17 octombrie.  Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul voluntarilor de la actiunea de astazi. Toti participantii sunt rugati sa trimita poze sau filmulete realizate in timpul ecologizarii pe adresa de email ecologizaregalati2009@gmail.com. Pozele si filmuletele trebuie sa fie insotite de explicatii (locul in care au fost facute, ora aproximativa, numele persoanelor care apar in imagini, numarul echipei, cantitatea de gunoi stransa, etc). Va rugam sa trimiteti aceste date pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Va prezentam cateva imagini obtinute prin amabilitatea colegilor Ticu Ciobotaru si Bogdan Dimofte.


















PS Centralizarea prezentei se va face la inceputul saptamanii viitoare. Multumim pentru sprijin tuturor voluntarilor si institutiilor partenere. Le vom multumi in parte, asa cum se cuvinte, in viitorul apropiat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu