Inscrieri

Inscrieri se pot face la adresa de e-mail ecologizaregalati2009@gmail.com sau folosind formularele publicate in presa locala.

duminică, 4 octombrie 2009

Vrem un oras curat!

MESAJ AUDIO DE LA CHELOO (PARAZITII):


EcoGalati - Mesaj 1
Asculta mai multe audio Diverse

MESAJ AUDIO MIHAI MARGINEANU:


Eco Galati - Mesaj 2
Asculta mai multe audio Diverse

MESAJ AUDIO MIRCEA VINTILA:


Eco Galati - Mesaj 3
Asculta mai multe audio Diverse

MESAJ AUDIO DUCU BERTZI:


Eco Galati - Mesaj 4
Asculta mai multe audio Diverse









Pozele sunt facute in data de 4 octombrie langa gara CFR, in apropierea Talciocului, la iesirea spre Sendreni si in Badalan. In ciuda acestor imagini, sunt convins ca titlul este corect: galatenii isi doresc un oras curat. Atunci de ce nu este Galatiul un oras curat? Poate pentru ca gunoaiele de pe spatiile verzi nu sunt colectate eficient. Problema adevarata este insa alta: DE CE apar gunoaiele in oras? Le aduc brailenii? Vasluienii? Cetatenii din Republica Moldova? Nu, gunoaiele din Galati sunt produse de galateni. Aceasta este realitatea de la care trebuie sa pornim in momentul in care analizam problema gunoiului din oras.

Va lansam o provocare. Noi credem ca sunt multi galateni care au grija de curatenia orasului si sunt deranjati de cei care isi bat joc de spatiile verzi. Am vrea ca acesti galateni sa ni se alature intr-o ofensiva a bunului simt. Pe 17 octombrie am vrea sa ecologizam Galatiul cu ajutorul a 1000 de voluntari. Am vrea sa fie o actiune de o amploare nemaivazuta pentru Galati, iar aceasta actiune sa fie doar inceputul unei schimbari de mentalitate. Am vrea sa aratam lumii ca noua nu ne plac deseurile si apoi am vrea sa cerem politistilor sa fie mult mai aspri cu cei care nu ne respecta.

Daca vrei sa vezi in continuare pet-uri prin parcuri, coji de seminte in scara blocului si sticle goale peste tot, sa stii ca tocmai ai pierdut cinci minute din viata citind acest text care nu te priveste. Daca insa te-ai saturat de toate acestea, te poti inscrie pe listele de voluntari si impreuna vom schimba orasul. Trimite un e-mail la ecologizaregalati2009@gmail.com cu un scurt CV si nu uita sa ne spui de ce vrei sa ne ajuti. In urmatoarele doua saptamani urmareste acest blog si presa locala pentru a afla cum se va desfasura totul.

INITIATIVA apartine unor jurnalisti galateni.

CO-ORGANIZATORI sunt Inspectoratul Scolar Judetean Galati, Universitatea Dunarea de Jos Galati, Primaria Municipiului Galati si Societatea Jurnalistilor "Dunarea de Jos".

PARTENERI sunt Liceul de Arta Galati, Liga Studentilor Galati, Casa de Cultura a Studentilor Galati, Politia Rutiera Galati, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati, Asociatia "Stejarul catre tineri" Galati, Grupul de firme Vega 93, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Galati, Consiliul Judetului Galati, POLIPROD SERV - creatie si productie publicitara.

PARTENERI MEDIA sunt Viata Libera, Monitorul de Galati, Impartial, Adevarul de Seara, Radio 1, Pro FM, TV Galati, PRO TV Galati, Express TV, www.galateni.net (Forumul galatenilor de pretutindeni), www.dunareabatrana.com (si galeria clubului Otelul Galati), JAO media, HD Videoservices

Lista ramane deschisa :)

FOARTE IMPORTANT: actiunea nu are sustinere sau mesaj politic. Orice politician care declara ca a initiat aceasta actiune este un IMPOSTOR. Chiar daca se desfasoara chiar inaintea startului campaniei electorale, nu este nimic politic in aceasta actiune. Politicienii care doresc sa sprijine initiativa sunt bineveniti in masura in care inteleg ca nu pot profita de pe urma unei idei care nu le apartine.





PS Pentru cei care cred ca nu se poate realiza nimic cu actiuni de voluntariat, recomand vizionarea urmatorului filmulet.

10 comentarii:

  1. no, te contactez si vorbim, vreau sa ajut

    RăspundețiȘtergere
  2. CCG - trece-ma pe lista, pls ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru initiativa si mult succes!Sper ca galatenii sa fie receptivi .

    RăspundețiȘtergere
  4. initiativa e f bine venita, dar credeti ca daca lipseste o educatie in acest sens se va pastra ceea ce se face prin acest proiect? eu nu cred. dar , vb ceea, speranta moare ultima. tot speram intr-o societate mai buna, poate ca intr-o zi o s-o avem. si poate n-o sa fie peste 2-300 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Implicarea unui numar mare de tineri (elevi si studenti) in acest proiect are tocmai un rol educativ. Speram ca prin efectul de multiplicare mesajul sa ajunga la un numar cat mai mare de tineri, pentru ca educatia eficienta se face la varste fragede, atunci cnad mentalitatea este mai usor de schimbat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare bine si vreu si eu sa ajut si sa speram ca se va si mentine aceasta curatenie. Multumesc ptr ca am primit si eu acest link. Speranta moare ultima va salut cu tot respectul si va anunt ca o sa fiu si eu inscris pe acea lista.Membru ASCT.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari Adi! E dureros sa vad atata mizerie in orasul meu drag, de unde am plecat de 5 ani dar pe care il consider cel mai frumos, curat si linistit loc, pe care il consider ACASA si unde revin mereu cu mare drag. Sper ca aceasta initiativa sa aibe rezultatele scontate.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu are rost sa zic ca educatia oamenilor din Galati nu se formeaza prin astfel de actiuni. Daca sunt tarani, tarani o sa ramana. Uite, in Oradea de exemplu, daca arunci un chistoc de tigara pe strada si esti prins primesti amenda 500 de lei. Este o masura aprobata de Consiliul Local din Oradea in urma cu cateva zile. Mai bine propuneti-i Primarului si CL-ului din Galati un proiect de lege asemanator cu cel de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  9. Primul pas este afirmarea publica, printr-o actiune de amploare, a faptului ca sunt multi galateni care nu considera nesimtirea drept o fatalitate. Al doilea pas va fi o campanie puternica indreptata impotriva celor care ii sprijina, chiar si indirect, pe nesimtiti, deci si impotriva celor care nu ne ofera un cadru legislativ care sa ne protejeze, si impotriva celor care nu aplica nici macar legile existente.

    RăspundețiȘtergere
  10. dea cord si salut idea voi fii prezet si sper sa avem chef de treaba pt ca este cam murdar sa nu zic altfel in frmosul oras de la dunare pe curind

    RăspundețiȘtergere